diumenge, 20 de febrer del 2011

L'AJUNTAMENT DE COCENTAINA PER UN PROCÉS CONSTITUENT CAP A LA TERCERA REPÚBLICA


PREÀMBUL


Els Republicans de tota condició, compromesos amb els ideals de Justícia, Llibertat, Igualtat i Fraternitat, hereus del llegat social, cultural i emancipador de la II República, hem de manifestar el nostre més ferm rebuig al mode en què l'actual Constitució imposa als valencians una monarquia hereva directa de la dictadura de Franco. Així mateix, no podem acceptar que es furte a la ciutadania la possibilitat de triar la forma d'Estat.

DECLARACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE COCENTAINA CAP A UN PROCÉS CONSTITUENT PER LA TERCERA REPÚBLICA.


En el País Valencià de hui, el règim republicà seria el millor marc per a la defensa dels drets i llibertats democràtiques, instrument imprescindible per a assegurar l'autogovern dels diversos pobles que composen el nostre Estat i un mitjà per a superar els límits que l'economia capitalista imposa al desenvolupament efectiu dels drets socials.


L'Ajuntament de Cocentaina fa una crida al conjunt dels hòmens i dones per a defendre la memòria i els valors de la república dels treballadors i treballadores, de la pau, a denunciar i combatre amb força les diverses accions que pretenen denigrar la realitat del que va ser la II República Espanyola. Per això, propiciem una estratègia unitària per a l’obertura d'un procés constituent. Cridem a iniciar i desenvolupar este moviment cívic i polític de caràcter convergent i unitari en tots els nivells organitzatius, com a germen per a la consecució de la Tercera República al País Valencià, sobre els pilars següents:

  1. En primer lloc, haurà de vertebrar-se a partir del reconeixement dels drets humans: civils, polítics, socials i mediambientals, d'esta manera avançarem cap a una societat de plena ocupació, amb reducció de la jornada laboral i repartiment del temps de treball, amb desenrotllament sostenible, amb protecció social plena i fiscalitat progressiva.
  2. Plantegem, en el model d'estat republicà, la democràcia radical i participativa, es tracta de portar la democràcia a àmbits vedats, com l'economia o la cultura, així com aprofundir en la democràcia política.
  3. Volem rescatar l'immens valor històric, ètic i polític de l'article sext de la Constitució Republicana de 1931 per a defendre una política de pau: "El País Valencià renúncia a la guerra com a instrument de política nacional".
  4. Apostem per un model d'estat inspirat en els valors de l'humanisme laic, que s'assenta en el principi de la llibertat absoluta de consciència. Cal derogar l'inadmissible concordat subscrit amb el Vaticà fa tres dècades i alliberar a l'escola pública de l'adoctrinament de la religió catòlica.
  5. Està el valor de l'austeritat, entés com la racionalitat i la sintonia entre les necessitats socials i les aportacions pressupostàries i d'infraestructures necessàries.
  6. La situació política té la necessitat de construir un Estat confederal republicà i solidari que supere la denominada "Espanya de les autonomies". Els territoris confederats, per a la construcció del nou Estat, acceptaran  com a patrimoni comú de tots els set eixos que desenvolupen la proposta republicana.
El desenvolupament legislatiu correspondrà a les Corts Generals de la República i el desenvolupament executiu al Govern Confederal. L'Estat tindrà tres administracions: la General, la de cada confederació i la municipal, avançarem cap a la comarcalització de cada confederació. En atribució i execució de les competències es tindrà en consideració el principi de subsidiarietat.
  1. Pretenem construir la Tercera República en el marc d'una Europa federal a partir de l'impuls d'un autèntic procés constituent europeu.

ACORDS


PRIMER.- L'Ajuntament de Cocentaina es constituïx en Comissió Promotora de la TERCERA REPÚBLICA, com ja han fet i avalat els Plens d'altres ajuntaments, per a impulsar un procés constituent cap a la República, utilitzant tots els mecanismes democràtics i pacífics que preveu la Constitució Espanyola en els seus articles del 166 al 169.

SEGON.- Fer arribar la present iniciativa a les Corts Generals, a les comunitats autònomes i als ajuntaments, així com a la Unió Europea i a la Comunitat Internacional per al seu reconeixement i estudi, perquè transcórrega per les vies democràtiques, i perquè es facen ressò les institucions constitucionalment competents.

TERCER.- Declarem esgotat el model d'Estat actual, i cridem a la ciutadania a demandar la reforma de la Constitució, i la convocatòria d'un referèndum, on siguen els ciutadans i les ciutadanes els que decidisquen amb vots democràtics, la forma d'Estat que preferixen per a l'Estat Espanyol.






                                                                  

                                                                   Signat: Enric H. Moltó i Blanes
                                                                               Portantveu del BLOC de Cocentaina
                                                                                      

                                                                   
                                                                                        Cocentaina,15 de juliol de 2010







A LA PRESIDÈNCIA DEL MI AJUNTAMENT DE COCENTAINA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada