diumenge, 20 de febrer del 2011

DEUTE HISTÒRIC. FARTS D’ESPERAR

Sí, efectivament, farts d’esperar a què la crisi s’acabe i no per art de màgia i improvisació sinó amb mesures eficaces i raonables, a què l’espectacle vergonyós i vergonyant del cas Gürtel es resolga, a què la justicia actue i que siga això JUSTÍCIA.
S’ha encetat la primavera amb pluges, com ha de ser, però tot i que canvien les estacions, continuen les velles practiques polítiques. El Psoe fa del pressupost general de l’Estat i del local la seua finca particular. Si suprimim la sigla del Psoe i posem la del Pp i apliquem el PAÍS VALENCIÀ, será el mateix. Ara bé, els socialistes cuiden la seua finca andalusa. Sembla que han tornat a liquidar el “deute històric” ara pels danys i les inundacions (el nostre poble, el valencià, espera per les inundacions de la Marina Alta) i fins i tot ha reduït el nombre de peonades (de 35 a 20) per a accedir al subsidi agrari. Un exemple de polítiques del vot captiu. Ací a Cocentaina, el mateix, el clientelisme polític que és de tots conegut. Al País Valencià, el Pp fa el mateix amb els seus “amiguets de l’ànima” perquè “te quiero un huevo”, etc. Política de familia? No ho sabem però el pressupost valencià (e fallida técnica) és un autèntic pesebre per a coneguts i saludats del Pp. DUES SIGLES, LES MATEIXES PRÀCTIQUES, com les podríem qualificar?
Si no teníem prou amb les frivolitats del President Camps, ens “regalen”, com qui no vol la cosa, amb la llei de censura d’internet. L’embolcall té un títol rimbombant: “Ley de Economia sostenible”. Lúnic sostenible amb els socialistes será l’SGAE, que guanya diners fins i tot dels perruquers. Això sí, sols es preocupen pels creadors de l’imperi castellà.
Tenim uns governants incompetens i de baix nivel. Miren si no les obres del Passeig. Quan s’acabaran i ho deixaran tot bé? No se sap. Quants diners ens costarà? Tampoc se sap. Què hi farem! A més només cal fer un repàs a la situación económica, social, cultural i constatar l’amplitud de la tragèdia. I ara tots dos competint per afavorir a la gran banca i els poderosos. Un, campió de la frivolitat i l’altre fugint de la realitat. Que si brotes verdes, que si serem els primers en eixir de la crisi … i mentre a pujar l’IVA a tot el món i reduir els drets socials. La situación és molt dolenta i sembla que no ha tocat fons. No hi ha confiança amb els governants ni amb les seues accions de govern. Ara més que mai cal rigor i treball. Sentit comú per a oferir alternatives raonables. Solucions practiques per a eixir de la crisi.
Des del BLOC i la nostra COALICIÓ COMPROMÍS som els únics que podem parlar amb claredat i contundència. Som una oferta pròpia, sense subordinacions ni hipoteques centralistes. Podem, per tant, exigir i reclamar amb major llibertat. Quin embolic s’han fet amb l’alliberament de l’AP7. A Cocentaina, la moció que va presentar el BLOC, la van votar a favor el Pp i no el Psoe. El món al revés. Som els únics que podem denunciar sense victimisme ni hipocresía la marginació económica del Govern Central. L’alternativa a les polítiques del Pp. El Psoe les imita: mireu i entereu-vos la nova posición sobre el riu Xúquer. De fet, Zapatero és a hores d’ara el millor actiu electoral del Pp valencià.
Han passat de la pressió sobre el vot útil a llançar acusacions sobre una pinça. Això vol dir que ho estem fent bé. S’han posat nerviosos i a més ens agraden les pinces per a estendre la roba neta i rentada de tota la brutícia i corrupció. Amb el BLOC es pot fer una nova política que netege el panorama contaminat de la política valenciana. És l’unica força política que no té cap imputat en cap jutjat. Els altres no poden dir el mateix.

                                                              Enric H. Moltó
                                                              Regidor del Bloc a l’Ajuntament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada